Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ LERNENDE ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ


Για να βρίσκεστε σε αυτό το ιστολόγιο σημαίνει ότι ζητάτε να μάθετε σωστα και γρηγορα Γερμανικα με εντατικα, ταχυρυθμα μαθηματα Γερμανικών – είτε ιδιαίτερα , είτε φροντιστηριακά ,ή ακόμη και μέσω Skype – με προσιτα δίδακτρα.

Παρόλο που έχουμε προσπαθήσει να καταστήσουμε σαφές μέσα από τις αναρτήσεις μας ποιοι είμαστε οι LernenDe, τον τρόπο λειτουργίας και τα προγράμματα μας , προκύπτουν συχνά παρερμηνείες.

Για τον λόγο αυτό θα προσπαθήσουμε μέσα από μια σειρά ερωταποκρίσεων να λύσουμε κάθε δυνατή απορία σας.

Τι σημαίνει LernenDe?

Το όνομα μας προκύπτει από την σύντμηση της “προστακτικής” ή “παρακελευσματικής” έκφρασης “Lernen Sie Deutsch ! “ δηλαδή “Μάθετε Γερμανικά !”.
Ταυτόχρονα είναι και ουσιαστικοποιημένο επίθετο που προκύπτει από την μετοχή ενεστώτα του ρήματος lernen που σημαίνει μαθαίνω, επομένως Lernende είναι αυτοί που μαθαίνουν Γερμανικά.


Είστε Φροντιστήριο, Εκπαιδευτικός Οργανισμός ή ιδιώτες ?

Οι LernenDe είναι μια ομάδα Καθηγητριών και Καθηγητών Γερμανικής , όλες και όλοι πτυχιούχοι των Τμημάτων Γερμανικής Γλώσσας ΕΚΠΑ , ΑΠΘ ή ξένων Πανεπιστημίων.
Πάνω από 80% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και το 60% έχουν εμπειρία πάνω από δέκα χρόνια στην διδασκαλία των Γερμανικών ως ξένη Γλώσσα.
Κοινό τους γνώρισμα ότι έχουν εκπαιδευτεί από τον αρχική ομάδα των LernenDe στην ταχύρυθμη μέθοδο μας που εφαρμόστηκε ήδη από το 1958 και πολύ πιο εντατικά εφαρμόζεται και βελτιώνεται από το 1985

Δηλαδή δεν είστε Φροντιστήριο ?

Οχι, δεν είμαστε Φροντιστήριο ! Όμως όλοι μας οι συνεργάτες εργάζονται σε ή συνεργαζονται με Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών ή Κέντρα Σπουδών.

Εγω όμως ως σπουδαστής αισθάνομαι μεγαλύτερη σιγουριά κάνοντας μάθημα σε Φροντιστήριο. Υπάρχει λύση ?

Φυσικά ! Αρκεί να ζητήσετε από την καθηγήτρια ή τον καθηγητή που θα σας προτείνουμε να σας εγγράψει στο Φροντιστήριο με το οποίο συνεργάζεται. Αυτό θα σας εγγράψει στα Μαθητολόγιο του, θα σας παρέχει τις βεβαιώσεις Σπουδών για τον εργοδότη σας, και θα εκδίδει τις αποδείξεις ή τα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών.

Και γιατί δεν γράφετε στο ιστολόγιο σας τα Φροντιστήρια αυτά για να απευθυνθώ απευθείας σε αυτά ?

Απλά επειδή δεν θέλουμε να αδικήσουμε ούτε τον ευατό μας ως LernenDe , ούτε και τους μεμονωμένους συνεργάτες μας. Είναι καλό να γνωρίζουν οι Φροντιστηριούχοι ότι οι νέοι σπουδαστές που εγγράφονται στην επιχείρηση τους προέρχονται από τους Καθηγητές τους που ακολουθούν την μέθοδο των LernenDe. Αυτό εδραιώνει το όνομα μας στο χώρο της Ξενόγλωσσης Εκπαίδευσης , ενώ παράλληλα ο συνεργάτης μας “πιστώνεται” τις νέες εγγραφές εδραιώνοντας την θέση του σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Τώρα που το αναφέρετε μας παρεξενεύει που το μόνο στοιχείο επικοινωνίας μαζί σας είναι ένα email. Γιατί συμβαίνει αυτό ?

Μα είναι πολύ απλό και αποτελεί συνήθη πρακτική πολλών ομοειδών Οργανισμών για να εξοικονομούνται ανθρωποώρες και να αποφεύγονται παρερμηνείες. Τι εννοούμε ? Οι Καθηγήτριες και οι Καθηγητές μας δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να διακόπτουν το μαθημα τους και να απαντούν οι ίδιοι στα τηλέφωνα.
Εξάλλου δεχόμαστε email από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επομένως πρέπει να υπάρχει ένα Κέντρο που να δέχεται τα email, να ελέγχει την διαθεσιμότητα των συνεργατών μας και να προτείνει στον υποψήφιο σπουδαστή την καθηγήτρια ή καθηγητή που καλύπτει την πόλη του, ή την περιοχή του αν μιλάμε για το Νομό Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Και επίσης είναι καλό και κυρίως προς το συμφέρον σας να έχετε πάντα γραπτώς όλες τις πληροφορίες που θα μας ζητήσετε από τις κυρίες που μας υποστηρίζουν γραμματειακά.

Ναι, αλλά είναι περίεργο που δεν υπάρχει ούτε μια διεύθυνση, ούτε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας !

Καθολου ! Σας είπα ότι αυτό αποτελει συνήθη πρακτική πολλων διαδικτυακών καταστημάτων, επιχειρήσεων και οργανισμών.
 Στο μυαλό μου έρχεται η Ryanair με την οποία όλες μας έχουμε ταξιδέψει. Αν μπείτε στο site της θα διαπιστώσετε ότι δεβ υπάρχει ούτε διεύθυνση, ούτε τηλέφωνο στην Ελλάδα. Η μοναδική δίοδος επικοινωνίας είναι το email

Ένα ακόμη πράγμα που μας ξενίζει είναι το ερασιτεχνικό, άκομψο και ίσως και ακαλαίσθητο ιστολόγιο σας ! Δεν μπορείτε να δώσετε ένα μικρό ποσό να φτιάξετε μια ιστοσελίδα ?

Ασφαλώς ! Αυτό θα ήταν το μόνο εύκολο ! Ενα εντυπωσιακό site με δυναμικές σελίδες , εναλλασσόμενες φωτογραφίες , παχυλούς τίτλους , SEO υποστήριξη , backlinks και όλα τα συμπαραμαρτούντα !!
Αν σκοπός μας ήταν η δαφήμιση των υπηρεσιών μας αυτό θα ήταν και σκόπιμο και επιβεβλημένο !!
Όμως οι LernenDe τριάντα χρόνια τώρα δεν έχουν κάνει την παραμικρή διαφήμιση, δεν θα βρείτε πουθενα κανένα διαφημιστικό μας φυλλάδιο , τίποτα....
Γιατί ?
Μα γιατί οι LernenDe ΔΕΝ συναγωνίζονται πολλώ μάλλον ΔΕΝ ανταγωνίζονται ούτε Φροντιστήρια , ούτε συναδέλφους
Και γιατί ?
Μα απλά , επειδή αυτό που προτείνουμε και πραγματοποιούμε δεν γίνεται πουθενα και από κανέναν.
Δεν ασχολούμαστε με τα βασανιστικά “αργα” προγράμματα σπουδών των Φροντιστηρίων.
Είμαστε μία κατηγορία ξεχωριστή. Μόνοι μας σε χώρο που απλά δεν υπάρχει κανένας ούτε να μας ανταγωνιστεί, ούτε και να τον ανταγωνιστούμε.
Κανένας δεν τολμα να εγγυηθεί ότι σε 100 ώρες και σε 4 μήνες σε παίρνω από το μηδέν και σε διδάσκω τόσο καλά Γερμανικά που να πάρεις το Zertifikat B2 του Goethe Institut και μάλιστα με βαθμ.ο Λίαν Καλώς ή και Αριστα. Μόνο οι LernenDe που το πραγματοποιούν 30 χρόνια τώρα !
Εξάλλου κάθε χρονια τα 4/5 των σπουδαστών μας ΔΕΝ προέρχονται από το ιστολόγιο μας αυτό , αλλά είναι συγγενείς, γνωστοί και φίλοι προηγούμενων σπουδαστών μας.
Αυτοί και οι επιτυχίες τους είναι η δική μας πηγή μαθητών.

Λόγια , λόγια , λόγια .... πολλά υποσχεστε !!! Και που ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι πραγματικά ?

Σωστή ερώτηση... Απαντάμε... Διαβάστε αν θέλετε προηγούμενες αναρτήσεις μας. Θα δείτε ένα μικρό ποσοστό ΕΠΩΝΥΜΩΝ σπουδαστών μας με τους ακριβείς βαθμούς που πέτυχαν στις συγκεκριμένες εξεταστικές του Goethe Institut !!
Πιστεύετε ότι θα είχαμε “επινοήσει” τόσα ονόματα και τέτοιες βαθμολογίες ?
Εξάλλου σε κάποια αποτελέσματα σπουδαστών μας έχουμε και printout απο την επίσημη ιστοσελίδα  του Goethe Institut


Και καλά αυτά... αλλά που ξέρουμε το πόσο καιρό έκαναν Γερμανικά ?

Στους δύσπιστους δίνουμε με χαρά τα email και τα τηλέφωνα και αυτών αλλά και άλλων επιτυχόντων μας. Αλλά το μόνο που  αρκεί για να πείσιε και τον πλέον δύσπιστο είναι να κάνει ένα δίωρο μάθημα με τους συνεργάτες μας. Θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι σε ένα δίωρο θα έχετε “πάρει” τόση ύλη όση δεν θα έπειρνε  σε δύο εβδομάδες φροντιστηριακών μαθημάτων, και κυρίως ότι θα έχετε “αφομοιώσει” την ύλη σας !!