Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

ΠΩΣ ΑΠΟΚΤΑΣ ΤΟ ZERTIFIKAT B2 ΤΟΥ GOETHE INSTITUT ΣΕ 4 , 6 Η 8 ΜΗΝΕΣ ΣΕ ΟΙΚΟΜΟΜΙΚΑ ΤΑΧΥΡΥΘΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ


Επειδή η Γραμματεία των LernenDe δέχεται καθημερινά email για να διευκρινιστεί το θέμα των διδάκτρων είτε στα δια ζώσης 1-1 ιδιαίτερα μαθηματα Γερμανικων , είτε στα μαθηματα μέσω Skype θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω .

Σε αντίθεση με κάθε άλλο ιδιαίτερο μάθημα όπου ξεκινάς χωρίς να γνωρίζεις πότε θα τελειώσεις και πόσα θα πληρώσεις οι LernenDe έχουν ορίσει πέρα από συγκεκριμένα χρονοδιαγραμματα σπουδών και ΑΝΩΤΑΤΟ ποσό καταβολής διδάκτρων.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι είτε επιλέξεις το υπερεντατικό πρόγραμμα Deutschrasant που σε 100 ΤΟ ΠΟΛΥ ώρες και σε διάστημα 4 έως 6 μηνων καλύπτει την ύλη 4 επιπέδων Α1-Α2-Β1 και Β2 και σε οδηγεί στην απόκτηση του Zertifikat B2 του Goethe Institut , είτε επιλέξεις το εντατικό πρόγραμμα DeutschIntensiv που το πολύ σε 140 ώρες και σε διάστημα 6 έως 8 μηνών καλύπτει την ίδια ύλη με το υπερεντατικό και σε οδηγεί στην αποκτηση του Β2, είτε τέλος επιλέξεις το απλό μας ταχύρυθμο πρόγραμμα DeutschEinfach που ΤΟ ΠΟΛΥ σε 180 ώρες πετυχαίνει το ίδιο ....... θα καταβάλλεις ΣΥΝΟΛΙΚΑ και μάλιστα ΤΟ ΠΟΛΥ 3500 ευρώ για απόλυτα ιδιαίτερο μάθημα 1-1 είτε δια ζώσης είτε μέσω Skype

Τονίζουμε ευθύς εξ αρχής ότι είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΠΑΝΙΕΣ οι περιπτώσεις των σπουδαστών που επιλέγοντας ένα από τα παραπάνω προγράμματα εξάντλησαν τις 100, τις 140 ή τις 180 ώρες και κατέβαλλαν συνολικά 3500 ευρώ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των σπουδαστών μας αποκτά το Zertifikat B2 του Goethe Institut σε σημαντικά λιγότερες ώρες από αυτές του προγράμματος που επιλέγουν καταβάλλοντας σημαντικά χαμηλότερα δίδακτρα.

Ας το εξηγήσουμε δίνοντας δύο παραδείγματα.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος σπουδαστής ( για παράδειγμα απόφοιτος Ιατρικής, ειδικευόμενος ή ειδικός γιατρός ) επείγεται να φύγει ΤΟ ΠΟΛΥ σε 4 μήνες στην Γερμανία όπου χρειάζεται ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ το πτυχίο Zertifikat B2 του Goethe Institut για να αποκτήσει άδεια εξάσκησης επαγγελματος ( Approbation ) προκειμένου να αναλάβει θέση εργασίας σε Νοσοκομείο.

Αυτός ο σπουδαστής μονοσήμαντα θα επιλέξει το υπερεντατικό μας τμήμα των 100 ωρών.

Το συνολικό ποσό αν εξαντλήσει και τις 100 ώρες είναι 3500 ευρώ.

Επομένως η ωριαία αποζημίωση της καθηγήτριας που θα τον αναλάβει ορίζεται σε 3500 / 100 = 35 ευρώ για μάθημα 60 λεπτών.

Αν όμως ο/η ιατρός μας είναι ιδιαίτερα επιμελής και ακολουθήσει κατα γράμμα τις οδηγίες της καθηγήτριας της , τα στατιστικά στοιχεία που έχουμε εδώ και 30 χρόνια μας λενε ότι θα το πετύχει σε 70 με 80 ώρες έχοντας καταβάλλει 70 επι 35 = 2450 έως 80 επι 35 = 2800 ευρώ.

Και μιλάμε για την πλειοψηφία , επειδή έχουμε ΠΟΛΛΕΣ περιπτώσεις που το έχουν καταφέρει σε πολύ λιγότερες ώρες, σε 65, 55 και τόσο λίγο , μέχρι και σε 45 ώρες ( όσο κι αν ακούγεται εξωπραγματικό ) έχοντας καταβάλλει λιγότερο από 1600 ευρώ για να αποκτήσουν το Zertifikat B2 σε απόλυτα ιδιαίτερο μάθημα και σε διάστημα 4 μηνών.

Ειναι πολύ λίγες οι περιπτώσεις που χρειάζονται πάνω από 80 ώρες στο υπερεντατικό μας πρόγραμμα και αφορούν σπουδαστές που λόγω ιδιαίτερα βεβαρημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων ΔΕΝ φοιτούν τακτικά ή/και δεν έχουν χρόνο να μελετήσουν και να προετοιμάσουν το υλικό που τους αναθέτει η καθηγητρια ή ο καθηγητής τους.

Εκείνοι όμως που είναι σοβαροί, συνεπείς και επιμελείς το πετυχαίνουν σε πολύ πιο σύντομο διάστημα έχοντας καταβάλλει για ιδιαίτερο υπερεντατικό μάθημα ΛΙΓΟΤΕΡΑ από ότι θα έδιναν σε ένα πολυμελές τμήμα Φροντιστηρίου για να αποκτήσουν το Β2 στον πενταπλάσιο ή εξαπλάσιο χρόνο.

Και αν κανείς ρωτά για την ποιότητα, ας ανατρέξει στις προηγούμενες αναρτήσεις μας, όπου θα διαπιστώσει ότι τα 2/3 των επιτυχόντων μας λαμβάνουν το Β2 με βαθμό ΑΡΙΣΤΑ ή ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ, γεγονός που τους καθιστά λειτουργικά έτοιμους για εργασία σε γερμανόφωνη χώρα.

Ας δούμε και ένα ακόμη παράδειγμα.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος δεν επείγεται και θέλει να αποκτήσει το Zertifikat B2 του Goethe Institut μετά από 8 μήνες.

Αυτός θα επιλέξει το πρόγραμμα των 140 ωρών δηλαδή το εντατικό μας πρόγραμμα DeutschIntesiv.

Είπαμε ότι ΠΟΤΕ το ποσό ΔΕΝ θα υπερβει τα 3500 ευρώ.

Επομένως το μάθημα θα καθοριστεί στα 3500 δια 140 ώρες .... στα 25 ευρώ για διδακτική ώρα των 60 λεπτών

Αν όμως ο σπουδαστής μας επιδείξει επιμέλεια και συνέπεια τότε μπορεί κάλλιστα στις 90 ή και στις 100 ώρες να έχει πετύχει το στόχο του έχοντας καταβάλλει από 2250 έως 2500 ευρώ !!!

Κάντε παρακαλώ μια σύγκριση !!

Το Goethe Institut καλύπτει την ύλη των επιπέδων Α1-Α2-Β1 και Β2 σε επτά επίπεδα των 15 εβδομάδων και σε 90 ώρες το κάθε επιπεδο με δίδακτρα 690 ευρώ ανα επίπεδο.
Δηλαδή ξεκινώντας τον Οκτώβριο του 2015 και κάνοντας ΣΥΝΕΧΩΣ επι δύο έτη ( επτα επιπεδα των δεκαπέντε εβδομαδων συνολικα 105 εβδομάδες ) και με 630 ώρες θα αποκτήσεις το Β2 μετα από δύο χρόνια έχοντας καταβάλλει 7 επί 690 = 4830 ευρώ σε ΠΟΛΥΜΕΛΗ φροντιστηριακά τμήματα.

Ας δούμε κι άλλο παράδειγμα !!

Ενα εξαιρετικό Φροντιστήριο Γερμανικών επί της οδού Ακαδημίας χρεώνει τα τρία επίπεδα Α1-Α2 και Β1 1600 ευρώ για μαθήματα οκτώ μηνών και το Β2 άλλα 1400 ευρώ για το επόμενο ακαδημαικό οκτάμηνο. Δηλαδή συνολικά θα καταβάλλετε 3000 ευρώ για να πάρετε το Β2 μετα από δύο ακαδημαικά έτη σε ΠΟΛΥΜΕΛΗ φροντιστηριακά τμήματα.

Ενώ με το μεσαίας έντασης πρόγραμμα των 140 ΤΟ ΠΟΛΥ ωρών θα είσαι έτοιμη-ος σε οκτώ ΤΟ ΠΟΛΥ μηνες έχοντας καταβάλλει κατα μέσο όρο 2500 ευρώ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ

Επομένως όταν λέμε ότι οι LernenDe δεν είναι μακράν οι ΤΑΧΥΤΕΡΟΙ στα ταχυρυθμα , εντατικά Γερμανικά στηνΕλλάδα κι Ευρώπη αλλά και ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ , αυτό δεν είναι σχήμα λόγου αλλά αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα μας στις εξετάσεις του Goethe Institut.

Για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση επικοινωνήστε μαζί μας στο       lernendegr@yahoo.gr