Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ LERNENDE - ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΠΟΥΔΩΝ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ


Μετά από απαίτηση πολλών υποψηφίων σπουδαστών μας παραθέτουμε μια ευσύνοπτη παρουσίαση των τεσσάρων προγραμμάτων μας που αφορούν τα διά ζώσης ή μέσω Skype ιδιαίτερα ή φροντιστηριακά μαθήματα, αναφέροντας και τα δίδακτρα τους.

Το πρώτο μας υπερεντατικό πρόγραμμα DeutschRasant ολοκληρώνει 4 επίπεδα σπουδών δηλαδή το Α1-Α2-Β1 και Β2 σε 100 ΤΟ ΠΟΛΥ διδακτικές ώρες των 60 λεπτών και σε διάστημα από 4 μήνες ( κάνοντας 2 τρίωρα την εβδομάδα ) έως 6 μήνες ( κάνοντας δύο δίωρα την εβδομάδα ) εξασφαλίζοντας ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ την απόκτηση του πτυχίου Zertifikat B2 του Goethe Institut.

Το δεύτερο μας εντατικό πρόγραμμα DeutschIntensiv ολοκληρώνει τα 4 αυτά επίπεδα σε 140 ΤΟ ΠΟΛΥ διδακτικές ώρες και σε διάστημα από 6 μήνες ( με δύο τρίωρα την εβδομάδα ) έως 8.5 μήνες ( με δύο δίωρα την εβδομάδα ) οδηγωντας ασφαλώς στο πτυχίο Β2

Το τρίτο μας ταχύρυθμο πρόγραμμα DeutschEinfach ολοκληρώνει τα 4 αυτά επίπεδα μέχρι και την απόκτηση του πτυχίου σε 180 ΤΟ ΠΟΛΥ ώρες και σε διάστημα από 7.5 μήνες ( με δύο τρίωρα την εβδομάδα ) έως 11 μήνες ( με δύο δίωρα την εβδομάδα )

Το τέταρτο πρόγραμμα αφορά απλά ιδιαίτερα μαθήματα που ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα διδασκαλίας του Goethe Institut αλλά με σαφώς πιο γρήγορο ρυθμό από τα 2.5 χρόνια που απαιτείται στο Goethe Institut για την απόκτηση του Β2.

Όπως προφανώς καταλαβαίνετε για να επιλέξει κανείς το υπερεντατικό πρόγραμμα των 100 ωρών θα πρέπει να αφοσιωθεί για 4 με 6 μήνες ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ στην μελέτη των Γερμανικών. Απευθύνεται κυρίως σε νέους πτυχιούχους Γιατρούς , Μηχανικούς που ΔΕΝ περισπώνται από επαγγελματικές ή φοιτητικες υποχρεώσεις και μπορούν να αφιερωθούν στη μελέτη των Γερμανικών και να καλύψουν σε 4 μήνες ύλη που κανονικά απαιτει εναμιση με δύο χρόνια.

Το εντατικό πρόγραμμα είναι σαφώς πιο ήπιο και επιτρέπει στον σπουδαστή να σπουδάζει ή και να εργάζεται μελετώντας ωστόσο αρκετα.

Τέλος στο απλό ταχύρυθμο έχουμε περιπτώσεις σπουδαστων που στην κυριολεξια ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ στο σπίτι , μόνο με την παρακολουθηση των μαθημάτων απέκτησαν το Zertifikat B2. Με λίγα λόγια απαιτεί λίγη μελέτη στο σπίτι.

Πριν αναφέρουμε στα δίδακτρα να εξηγήσουμε τι σημαίνει ΤΟ ΠΟΛΥ και τι σημαίνει το ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ.

Οι σπουδαστές μας επιλέγουν ανάμεσα σε δύο επιλογές. Εγγραφή είτε σε κάποιο από τα συνεργαζόμενα Φροντιστήρια ή Κέντρα Σπουδών στα οποία εργάζονται οι συνεργάτες μας, είτε απευθείας ανάθεση σε αυτούς.

Στην πρώτη περίπτωση τα μαθήματα ( ιδιαίτερα 1-1 , κλειστά group δύο ατόμων ή πενταμελή group ) γίνονται στις αίθουσες των Φροντιστηρίων σε καθορισμένες και σταθερές ημέρες και ώρες, μέχρι να ολοκληρωθεί το σύνολο των 100,140 ή 180 ωρών αντίστοιχα. 
 
Στην δεύτερη περίπτωση τα μαθήματα γίνονται είτε στο χώρο των συνεργατών, είτε στο χώρο των σπουδαστών με απόλυτα ευέλικτο και μεταβαλλόμενο ωράριο και φυσικά εφόσον δεν υπάρχει η υποχρέωση να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα του Φορντιστηρίου, υπάρχει η δυνατότητα - όταν ο σπουδαστής είναι επιμελής και συνεπής - να μειωθούν σημαντικά οι ώρες διδασκαλίας των προγραμμάτων και να μειωθεί αντίστοιχα και το κόστος σπουδών.

Παρακάτω θα δώσουμε αναλυτικά παραδείγματα.

Τώρα όσον αφορά το ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ. Αυτό αφορά την ΓΡΑΠΤΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΔΙΔΑΚΤΡΩΝ στην ... απίθανη περίπτωση που ο σπουδαστής δεν θα αποκτήσει το Zertifikat B2 στον συμπεφωνημένο χρόνο. Η γραπτή εγγύηση αυτή δίδεται MONO από τα Φροντιστήρια και τα Κέντρα Σπουδών με την εγγραφή του σπουδαστή σε αυτά και την εξόφληση του συνολικού ποσού των διδάκτρων MONO μέσω πιστωτικής κάρτας. 
 
Προυπόθεση για την ισχύ της εγγύησης σπουδών είναι η τακτική φοίτηση του σπουδαστη ( επιτρέπονται απουσίες λόγω ασθένειας που δεν θα υπερβαίνουν το 10 % των διδακτικών ωρών ) συμμετοχή στα ομαδικά Test Προόδου και Προσομοίωσης Εξετάσεων που διεξάγονται κάθε Σάββατο στο χώρο των Φροντιστηρίων με score άνω του 60% ( όσο είναι και η βάση στις εξετάσεις του Goethe Institut )

Τώρα αναφορικά με τα δίδακτρα.

Και πάλι υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στα Φροντιστήρια-Κέντρα Σπουδών και στην απευθείας ανάθεση στις Καθηγήτριες-Καθηγητές μας.

Στα Φροντιστήρια το συνολικό ποσό καταβάλλεται κατά κανόνα με την εγγραφή σας ΜΕΣΩ πιστωτικών καρτών ( με την δυνατότητα 4 έως 6 δόσεων ). Κάποια από τα συνεργαζόμενα Φροντιστήρια δίνουν ΕΠΙΠΛΕΟΝ την δυνατότητα μηνιαίας καταβολής διδάκτρων ( που σας δίνει την δυνατότητα να σταματήσετε όποτε θέλετε χωρίς καταβολή του υπόλοιπου ποσού ) αλλά στην περίπτωση αυτή ΔΕΝ χορηγούν εγγύηση σπουδών ή επιστροφής διδάκτρων.

Στην απευθείας ανάθεση σε συνεργάτες μας θα συνεννοηθείτε απευθείας με αυτούς σχετικά με τα ζητήματα της καταβολής των διδάκτρων . Συνήθως αυτό γίνεται ανά μάθημα. Στα μαθήματα μέσω Skype προκαταβάλλεται συνήθως το δεκαπένθημερο ή ο μήνας. Αλλά όλα αυτά ρυθμίζονται μεταξύ του σπουδαστή και της-ου Καθηγήτριας-τη του.

Τώρα θα αναφερθούμε στο ποσό των διδάκτρων.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 τα δίδακτρα μας παραμένουν τα ίδια όπως και στο προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και ανέρχονται σε 3500 ευρώ το άτομο.

Το ποσό αυτό αφορά ΟΛΑ μας τα ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΑ προγράμματα, τόσο τα ατομικά 1-1 ( διά ζώσης ή μέσω Skype ) ιδιαίτερα μαθήματα , όσο και τα κλειστά group των δύο ατόμων ή και τα πενταμελή, επταμελή ή δεκαμελή φροντιστηριακά μας τμήματα.

Δηλαδή είτε κάνετε μόνος σας με το συνεργάτη μας, που εργάζεται στο Φροντιστήριο-Κέντρο Σπουδών, είτε κάνετε μαζί με άλλα τέσσερα ή παραπάνω άτομα, είτε επιλέξετε το υπερεντατικό πρόγραμμα των 100 ωρών, είτε το εντατικό των 140 ωρών είτε το απλό ταχύρυθμο των 180 ωρών, θα καταβάλλεται στο Φροντιστήριο-Κέντρο Σπουδών 3500 ευρώ.

Αν όμως επιλέξετε την απευθείας ανάθεση σε Καθηγήτρια-τη μας τότε το ποσό επιμερίζεται ανά ώρα και καταβάλλεται τμηματικά.

Για παράδειγμα ας υποθέσουμε ότι επιλέγει κάποιος το εντατικό μας πρόγραμμα των 140 ωρών και επιλέγει να κάνει μάθημα απευθείας με Καθηγήτρια μας χωρίς να εγγραφεί σε Φροντιστήριο. 
 
Το μέγιστο συνολικό ποσό είναι 3500 ευρώ. Διαιρούμενο στις 140 ώρες του προγράμματος μεταφράζεται σε 25 ευρώ για την διδακτική ώρα των 60 λεπτών. Επομένως θα καταβάλλει κανείς 50 ευρώ για δίωρο μάθημα ή 75 ευρώ για τρίωρο μάθημα.

Όταν όμως ο σπουδαστής είναι συνεπής ( δεν χάνει δηλαδή μαθήματα και τηρεί το χρονοδιάγραμμα των δύο δίωρων ή δύο τρίωρων μαθημάτων ΚΑΘΕ εβδομάδα ) και επιμελής ( λύνει δηλαδή σε κάθε μάθημα τις ασκήσεις που του ανατίθενται ) τότε τα στατιστικά μας στοιχεία από δεκάδες συνεργάτες μας αποδεικνύουν ότι το εντατικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε σημαντικά λιγότερο χρόνο και συνεπώς με σημαντικά μικρότερο κόστος.

Το 75% των σπουδαστών μας ( δηλαδή τρείς στους τέσσερεις ) ολοκληρώνουν το εντατικό πρόγραμμα των 140 ωρών σε 110-120 ώρες με συνολικό κόστος από 2750-3000 ευρώ ( αντί των 3500 ευρώ ) και υπάρχει ένα 15% που το ολοκληρώνουν σε 80-100 ώρες καταβάλλοντας 2000-2500 ευρώ.

Επαφίεται στην συνέπεια και επιμέλεια του σπουδαστή το πόσο σύντομα ( και το πόσο οικονομικά ) θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα.

Και σημειώστε παρακαλώ.

Αναφερόμενοι σε αυτό το 75% των σπουδαστών μας που ολοκληρώνουν το εντατικό πρόγραμμα DeutschIntensiv των 140 κατά μέσο όρο σε 110 -120 ώρες με κόστος 2750-3000 ευρώ, να τονίσουμε ότι το πετυχαίνουν σε χρόνο 4.5 μηνών ( με δύο τρίωρα την εβδομάδα ) έως το πολύ 7 μηνών ( με δύο δίωρα την εβδομάδα )

Κάτι που τουλάχιστον εμείς οι LernenDe δεν έχουμε διαπιστώσει να γίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ σε Ελλάδα, Γερμανία ή οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Και πιστέψτε μας έχουμε άριστη γνώση της Αγοράς.

Κανένας άλλος Εκπαιδευτικός Φορέας δεν μπορεί σε διάστημα 4 με 8 μηνών να ξεκινήσει από το ΜΗΔΕΝ έναν σπουδαστή και να του εγγυηθεί ΓΡΑΠΤΩΣ την απόκτηση του Zertifikat B2 του Goethe Institut.

Το τονίζουμε συνεχώς επειδή υπάρχουν ( κυρίως στην Γερμανία ) Φροντιστήρια που υπόσχονται σε ένα οκτάμηνο , και ασφαλώς με υπέρ-πολλαπλάσιες ώρες, το ΕΠΙΠΕΔΟ Β2 ή μία βεβαίωση Σπουδών επιπέδου Β2 από το Φροντιστήριο, αλλά επ ουδενί το πτυχίο Zertifikat B2 του Goethe Institut !!

Και φυσικά όταν τα πλέον γρήγορα φροντιστηριακά τμήματα στην Ελλάδα σας προετοιμάζουν με 6 ώρες την εβδομάδα για την απόκτηση του Β1 μετά από 8 μήνες, τότε ασφαλώς ΔΕΝ υφίσταται μέτρο σύγκρισης με τους LernenDe που σε μικρότερο χρόνο και με λιγότερες ώρες σας εγγυώνται όχι το Β1 αλλά το Zertifikat B2 ( που στα Φροντιστήρια αυτά απαιτεί ένα ακόμη οκτάμηνο )

Τέλος αξίζει να αναφερθούμε και στο οικονομικό.

Σας είπαμε ότι ο μέσος όρος των σπουδαστών μας που επιλέγουν το εντατικό μας πρόγραμμα των 140 ωρών το ολοκληρώνουν σε 4.5 έως 7 μήνες και αποκτούν το Zertifikat B2 τόσο γρήγορα όσο πουθενα αλλού στον κόσμο. Ας δούμε όμως και το κόστος. Με μέσο κόστος από 2750 έως 3000 ευρώ.

Όταν το μέσο κόστος για την απόκτηση του Zertifikat B2 στα ΣΟΒΑΡΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΉΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ Αθήνας και Θεσσαλονίκης ( μετά φυσικά από 1.5 με 2 χρόνια σπουδών ) ανέρχεται στα 3000 ευρώ σε δεκαμελή τμήματα, τότε να έχει δώσει κάποιος συνολικά 2750 ευρώ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ και να το έχει αποκτήσει στο ένα πέμπτο του χρόνου που απαιτείται σε αυτά και με λιγότερα χρήματα , δεν συνιστά μοναδική ευκαιρία ζωής, τότε δεν ξέρουμε τι αποτελεί.

Και επιμελημένα ΔΕΝ έχουμε αναφέρει το θέμα ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Θέλουμε να δεχθούμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διδασκαλία Γερμανικών ( Φροντιστήρια και μεμονωμένες-οι Καθηγητριες-τες ) προσφέρουμε την ίδια εξαιρετική ποιότητα στους σπουδαστές μας.

Οι LernenDe βέβαια καυχώνται όχι απλά για τα ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΠΟΣΟΣΟΤΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΟΥΣ ( αυτό είναι κάτι που το θεωρούμε δεδομένο και απόλυτα εφικτό ) αλλά για το ότι η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των σπουδαστών μας λαμβάνουν το πτυχίο τους με βαθμούς ΑΡΙΣΤΑ και ΛΙΑΝ ΚΑΛΩΣ.
 
Και για να αποκτά κάποιος το παγκοσμίως ανεγνωρισμένο και απόλυτα έγκριτο Zertifikat B2 του Goethe Institut σε 4 με 6 μηνες και βαθμούς από 85/100 και πάνω, αυτό ασφαλώς λέει πολλά για την ποιότητα των σπουδών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε στείλτε μας email στο lernendegr@yahoo.gr